Hoi!
‌ 

Mijn naam is Cynthia. Dat ik mijn hart verloren heb aan de fotografie is je vast niet ontgaan. En laat dat nu ook precies de reden zijn waarom ik op die bewuste vrijdag de 13de vol goede moed en vooral enthousiast naar Groningen reed. Nog even en mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel zou een feit zijn. Een belangrijk punt in mijn leven. Ik had me namelijk gerealiseerd, dat dit het moment was om het roer om te gooien! Dat ik mijn hart wilde gaan volgen. Dat ik iets wilde gaan doen waarin ik zoveel plezier heb en wat me energie geeft. Want dan ben je op je (aller)best!

Cynthia de Jong fotografie is dan ook echt ontstaan uit mijn liefde voor de fotografie. Ik vind het heerlijk om spontaan beeld te maken en hiermee een waardevolle herinnering vast te leggen. Want we weten nooit wat de dag van morgen ons zal brengen. Foto’s vertellen ons verhaal en houden onze herinneringen in leven. Ik geniet van de mensen voor mij lens, en zie al hun moois. Dat vang ik met mijn camera zonder dat daarvoor echt geposeerd wordt.‌

Ik werk met de MomentDesign technieken. Dit past echt bij mij! Het sluit helemaal aan bij mijn opvatting van een fotoreportage. Het is zo fantastisch om te zien wat voor uitwerking het heeft op de mensen die bij mij voor de camera staan. Ze ontspannen zich veel gemakkelijker, maken plezier, vieren samen de liefde, halen samen herinneringen op en
laten zichzelf zien zonder daarvoor te hoeven poseren. Ze genieten zichtbaar. Deze speciale momenten leg ik voor ze vast, daarmee hebben ze een waardevolle herinnering. Elke keer bij het zien van de foto’s zullen ze terug denken aan dat mooie moment en genieten ze nog na. Ik ben dankbaar dat ik daar onderdeel van uit mag maken.


Toen ik voor het eerst kennis maakte met de MomentDesign technieken was ik meteen geïnteresseerd. Al snel volgde ik een introductie workshop,
want hierover wilde ik alles weten. Een bijzondere ervaring. Ondanks dat ik op dat moment al wat kennis had van MomentDesign, was het zelf volgen van een workshop een mooie aanvulling. Hierna merkte ik dat ik nog gemotiveerder werd. Over deze technieken wilde ik nog zoveel meer willen leren.

Daarom koos ik ervoor om de online training te gaan volgen. Deze heb ik succesvol afgerond. Daarna ben ik gecertificeerd als officieel MomentDesign fotograaf.‌ Omdat ik me heel graag wilde blijven ontwikkelen volgde ik in het jaar daarna een masterclass weekend met aansluitend een
intensieve 1 op 1 training bij een Nederlandse teacher. Een leerzaam traject op veel fronten.

Toch kon ik niet genoeg krijgen van MomentDesign, dus toen ik hoorde dat Jesh de Rox (de grondlegger van de techniek) naar Nederland kwam
was ik door het dolle heen. Meteen heb ik me ingeschreven voor zijn Superfeel weekend. Ik stond te trappelen om dit weekend nog veder meegenomen te worden op mijn MomentDesign reis. Superfeel was ontzettend bijzonder. Samen met een aantal teachers uit Nederland hebben we een enorm waardevol weekend mogen beleven. Hierin werd voor mij alleen maar meer duidelijk dat werken op deze manier mij op het lijf geschreven was.

Bij de afsluiting werd ik door Jesh, maar ook afzonderlijk door mijn Nederlandse collega’s uitgenodigd om het teachers traject te gaan volgen en me aan te sluiten bij hen.
Wauw! Wat was ik geraakt!

Vol enthousiasme en inzet ben ik de opleiding begonnen. Naast de begeleiding van Jesh, heb ik erg veel geleerd van mijn Nederlandse collega’s.
Super trots was ik toen ik mijn teachers qualification had gehaald.

Inmiddels geef ik zelf workshops, trainingen en de officiële Nederlandse opleiding tot MomentDesign fotograaf.
Dit is iets wat ik naast mijn fotografie met erg veel passie doe. Het is zo ontzettend mooi om andere fotografen te mogen vertellen en enthousiasmeren over deze techniek. En ze te ondersteunen en te begeleiden in hun fotografie.

Verder heb ik in de afgelopen jaren naast MomentDesign veel andere opleidingen, worskhops en trainingen gevolgd. Super gaaf!
Omdat ik denk dat je nooit bent uitgeleerd volg ik nog steeds regelmatig interessante workshops en trainingen. Heel tof, leerzaam en inspirerend.

Wil je ook een waardevolle reportage laten maken?
Of ben je fotograaf en wil je meer leren over MomentDesign?
Wie weet zien we elkaar dan snel!


Liefs,