Moment Design

Wat is MomentDesign? (voorheen Beloved)
Eigenlijk is het heel simpel, het gaat over connectie, het maken van plezier en het delen van liefde.
MomentDesign is:

Allemaal stuk voor stuk kernwoorden die MomentDesign omschrijven! En klinkt het niet fantastisch? Dat is toch wat je van jezelf wilt laten zien?
Dat is toch het beeld wat je vast wilt laten leggen? Het gevoel wat je wilt krijgen tijdens een fotoreportage en bij het terug zien van de foto’s?
Ik ben zo enthousiast over deze manier van werken! En vertel je er graag nog iets meer over.

Het is niet alleen zo dat ik het een mooie methode vindt, maar ik merk ook duidelijk verschil aan de mensen die ik voor mijn lens krijg. We beginnen rustig, met wat luchtige invites (‘vragen’) en games (‘spelletjes/opdrachtjes’) geef ik een ieder de tijd om even aan mij en de camera te wennen. Door de afleiding en de ontspannen sfeer ‘vergeten’ mensen al snel dat het om een fotoreportage gaat. Ze maken plezier, gaan helemaal op in elkaar en genieten van het moment.
Van de luchtige invites en games zullen we eventueel geleidelijk overgaan naar de wat warmere invites om misschien uiteindelijke wel uit te komen bij de betekenisvolle invites. Hierbij vertellen jullie elkaar leuke, grappige, mooie, waardevolle en bijzondere dingen en halen jullie samen herinneringen op. Even terug naar dat ene moment, en die herbeleven.
Even stilstaan bij wat je hebt! Samen genieten. Zo zou het een reportage kunnen worden met een lach en een traan.

Door deze manier van werken creëer ik een situatie en omgeving waarin mensen zich zelf zijn, en zichzelf durven laten zien zoals ze zijn, ze vertellen een verhaal, hún verhaal.
En dit is wat ik graag vastleg. Die ene blik die iemand heeft, die spontane lach, de knuffel, tedere kus of aanraking die misschien wel meer zegt dan duizend woorden. Dit is zoveel meer waard dan een ‘camera smile’ en een statisch geposeerd portret. Het gaat niet om het perfecte plaatje, maar om het perfecte moment. Het gaat om de connectie en de relatie die jullie samen hebben. We vieren de liefde en het leven! We maken er samen een beleving van.

Een belangrijk ingrediënt voor een MomentDesign reportage is dat jullie je ontspannen kunnen (gaan) voelen. Dit gaat buiten zoveel gemakkelijker dan in een studio opstelling. Daarom werk ik hoofdzakelijk op locatie. We kunnen naar een plek gaan die voor jullie speciaal is, of die jullie mooi vinden. Om daar een waardevolle blijvende herinnering te maken.
Telkens wanneer jullie de foto’s bekijken zullen de gevoelens van dat moment weer boven komen.

De oorsprong van MomentDesign ligt in Canada. Bij de fotograaf Jesh de Rox. De techniek die hij ontwikkeld heeft was in eerste instantie voor het fotograferen van koppels.
Maar deze techniek is erg goed te gebruiken bij alle andere vormen van fotografie. Het is manier van werken maar vooral ook een manier van ’zien’ voor de fotograaf. Dit is waarom ik in alle reportages deze techniek in meer of mindere mate toepas.

Wil je weten hoe mijn MomentDesign reis er in het kort uit heeft gezien… Lees dan verder onder het kopje CYNTHIA