Officiële Nederlandse Opleiding:


De opleiding MomentDesign gaat vooral over jou als fotograaf en wat jij kan doen om een reportage waardevoller te maken. Het gaat over de manier van kijken en reageren van de fotograaf. Er wordt belicht hoe je ware en pure emoties kunt ontlokken in een vertrouwde en ontspannen sfeer waarin werkelijk alles mogelijk is. Het geeft je handvaten om de juiste momenten te creëren en te  ‘vangen’, waardoor je een ieder vast kunt leggen zoals hij of zij écht is.
Jouw beleving tijdens een fotosessie, maar ook die van je klant zal zeker een boost krijgen.
Na het afronden van de opleiding, als je er klaar voor bent, kun je je laten certificeren, dit is een apart traject. Na het succesvol slagen ontvang je ook het officiële certificaat.


Waarom bestaat de opleiding uit 4 ‘dagdelen’?
Om jou, tijdens én na de opleiding het meeste te laten groeien, en je het beste uit de opleiding te laten halen, heb ik besloten om de opleidingsdagen niet kort achter elkaar te laten plaats vinden.
Moment Design is geen techniek waarvan je het na 1x horen, vlekkeloos kunt gebruiken. In mijn optiek is echt tijd nodig om de informatie en handvaten die je ontvangt te kunnen gaan ‘installeren’ bij jezelf. Daarnaast is het absoluut nodig om bepaalde onderdelen te oefenen. Ook de opdrachten die je tijdens het traject krijgt zijn een hele waardevolle aanvulling.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten kijken we naar de geschiedenis, gaan we dieper in op de achterliggende gedachten en de technieken. Verder staan we stil bij onze eigen ervaringen en belevingen.
Daarnaast gaan we in de praktijk aan de slag. Jullie zullen mij een shoot zien doen, maar zullen ook zelf met een koppel aan de slag gaan.

Tussen de bijeenkomsten door is er dus tijd om met het besprokene aan de slag te gaan en krijg je een aantal huiswerkopdrachten die je helpen je verder te ontwikkelen. Een aantal van deze opdrachten zullen we nabespreken tijdens de bijeenkomsten.

Bijeenkomst 1 & 2,  Deze zullen vooral in het teken staan van de theorie.
Eerst maken we kennis met elkaar en vervolgens met de oorsprong en gedachte achter de techniek.
Daarna bespreken we fase 1: Verwonder (Wonder): In dit onderdeel draait het voornamelijk om jou! We kijken naar jou als persoon en als fotograaf. Hierbij leggen we de nadruk op welke invloed JIJ als fotograaf hebt op de gehele fotoshoot. En hoe je dit kunt gebruiken om er een bijzondere reportage van te maken. Ook staan we stil bij wat jou hierin kan weerhouden, en hoe dit komt.

Dan volgt fase 2: Contact (Connection): In dit onderdeel gaat het om de omgeving die wij kunnen creëren en de connectie die wij kunnen maken. De connectie met je klanten, en de connectie tussen je klanten. Waardoor zij hun echte en natuurlijke emoties kunnen gaan laten zien. En de band tussen hen duidelijker zichtbaar wordt.
Ook hierbij kijken we naar wat jou zou kunnen belemmeren om dit op een geschikte manier te doen en hoe je dat aan kunt pakken. Maar ook staan we stil bij wat jou klant kan belemmeren dit te doen.

We sluiten de theorie af met fase 3: Geniet (Joy):Hierin laten we alles op het ‘juiste’ moment samen komen. We creëren een moment en halen eruit wat er in zit. Hierbij staan ook de valkuilen en de tips en tricks centraal waar veel fotografen tegen aan lopen.

Bijeenkomst 3 & 4, Deze zullen vooral in het teken staan van de praktijk.
Dit betekend dat we samen gaan fotograferen. Ik zal een shoot doen, maar jullie gaan dus ook zelf aan de slag. Hierbij coach ik een ieder waar nodig, en geef ik uitleg, tips en handvaten. Je leert veel van het moment dat jezelf met het koppel aan het werk bent, maar juist ook van de momenten waarin iemand anders de leiding heeft. Dit zal je veel inzichten geven die je weer zult gebruiken als jezelf aan de slag gaat.

De beelden van deze shoot(s) bespreken we na met elkaar. Ook zullen we stil staan bij jullie ervaringen en zullen we kijken naar een aantal vragen omtrent de praktijk. Ook hiervoor geldt, dat je niet alleen leert van je eigen ervaringen en foto’s, maar doorgaans juist ook van de ervaringen en foto’s van de anderen.


Om íedereen de aandacht te geven die hij/zij nodig heeft werk ik tijdens de opleiding met kleine groepjes, of met aangepaste tijden. Zo kan ik iedereen de begeleiding garanderen die nodig is.


De kosten bedragen: € 699,- excl. BTW bedragen. (€ 845,79 incl. BTW)

Dit is inclusief: Werkmap.
Koffie en thee met wat lekkers.
(Indien we ‘tussen de middag’ door werken, een simpele lunch)


De kosten voor het individueel volgen van de opleiding bedragen € 1195,- excl. BTW. (€ 1445,95 incl. BTW)
Hierbij passen we de bijeenkomsten naar mogelijkheid volledig aan naar jou behoefte.

Totaal of combinatie-pakket:
Mocht je de introductie workshop, de opleiding en de certificering in één keer boeken dan bedragen de kosten : € 1075,- excl. BTW
(Je bespaart dan € 72,-)

Boek je de opleiding en de certificering in één keer dan bedragen de kosten: € 849.- excl. BTW
(Je bespaart dan € 49,-)OPLEIDINGS-KALENDER 2019:


Definitieve data:
Cyclus februari: 7 februari, 21 februari, 7 maart en 28 maart. De bijeenkomsten zullen plaats vinden op de ochtend. (Nog 1 of 2 plekjes beschikbaar)

Kun je niet op de vastgestelde data en wil je niet wachten op een vervolg datum, verzamel dan minimaal 3 fotografen, dan plannen we samen een geschikte datum in.


Opties voor de start van een nieuwe cyclus:
April/Mei
September/Oktober

Dit zijn indicaties voor wanneer er weer een nieuwe opleidingscyclus zal plaats vinden.
Hierin is zeker nog enige flexibiliteit om rekening te houden met je wensen. In zowel de start van de opleiding als de dagen dat de verschillende bijeenkomsten zullen plaats vinden.


Dus heb je interesse? Stuur me dan een mailtje, dan noteer ik je op de lijst en kijk ik samen met jullie naar geschikte momenten voor de verschillende bijeenkomsten. Hoe eerder ik deze informatie van je ontvang, des te beter ik hier doorgaans rekening mee kan houden.
Zoals geschreven werk ik met kleine groepjes, dit zou dus kunnen betekenen dat de Opleiding al vol zit voordat hij bij de definitieve data genoteerd wordt.

Wil je op de lijst komen te staan en als eerste informatie ontvangen als er een nieuwe definitieve datum beschikbaar is?
Of wil je informatie over de mogelijkheid om een workshop te geven op een locatie bij jou in de buurt?
Stuur me dan een mailtje.


Heb je interesse?
Of wil je je aanmelden?
Neem dan gerust contact op om je informatie en evt. voorkeuren achter te laten.